Death Valley

Donderdagochtend is het tijd om Las Vegas voor de komende tijd vaarwel te zeggen. Normaalgesproken ben ik de grote treuzelaar, maar deze keer neemt mijn telefoon uitgebreid de tijd met updaten, zodat we om 11.02 uur dan toch eindelijk de kamer kunnen verlaten. Dwars door het casino, langs het zwembad slepen we alle bagage weer naar de Jeep. We laden alles in en stoppen vrij snel bij een tankstation om niet alleen de tank vol te gooien, maar ook drie gallons water en eten in te slaan. Onze bestemming is namelijk Death Valleyone of the hottest places on Earth.

Normaalgesproken is het zo dat je bij de ingang van een National Park een kaartje koopt bij de ingang en daar niet ver vandaan ook het visitor centre is gelegen met rangers, meer informatie en kaarten van het park. Hier is dat niet het geval en ligt het centre pas halverwege het park. Bij de ingang staan wel automaten om zelf een kaartje te kopen, maar met onze jaarkaart is dat niet nodig. Hoewel we normaalgesproken braaf volgens het kaartje een park verkennen, kan dat nu dus niet. Geen idee wat voor voorziening ervoor heeft gezorgd, maar gelukkig had ik de website vooraf uitgebreid bestudeerd en hebben we allerlei info op de iPad gezet aangaande de hoogtepunten. Zo beginnen we als eerste bij het uitzichtspunt over de valley, ‘Dante’s view’.

DSC_0916

Op de foto sta ik op ruim 1600 meter hoogte. Te bereiken via een gezellig kronkelweggetje bergopwaarts. Wat er op de foto te zien is, is voornamelijk zout. De bergtoppen van Death Valley zijn bedekt met sneeuws, die smelt als het zomer wordt. Omdat er echter geen ‘afvoerputje’  uit de vallei is en het in de zomer zó warm wordt dat al het water verdampt, blijft het zout in de vallei gewoon liggen.

Na dit letterlijke hoogtepunt, gaat de rit verder en nemen we een stukje semi off road (semi, omdat dit wel een aangelegde route is, maar niet met asfvalt). Maar wederom doet de Jeep hier helemaal niet moeilijk over. Als er ooit enige twijfel was of we de juiste auto hebben genomen, is die bij deze in ieder geval weggenomen!

DSC_0938

Dit stukje weg ziet er compleet anders uit dan de andere kant van de bergen, waar de geasfalteerde weg ligt. En gezien de rode kleur van sommige stukken steen, zou je niet raar opkijken als er een mars rover om de hoek zou komen kijken. Heel begrijpelijk dat Star Wars hier filmopnames heeft gemaakt.

DSC_0945

Uiteindelijk is deze scenis route maar iets meer dan 2 km lang en kom ik via een lus weer terug de grote weg op, die ons naar het volgende uitzichtspunt brengt:

DSC_0977

In Death Valley werd vroeger trouwens veel gemijnd. Toen de gold rush goed op gang kwam in California verwachtte men uiteraard ook goud in Death Valley te vinden. Dat viel in de praktijk vies tegen, maar men vond wel Borax – een sodium. Maar toen het een National Park werd en mijnen uiteindelijk is verboden, begon het toerisme al snel op gang te komen:

DSC_0969

Na deze stop komen we dan toch nog aan bij het visitor centre dat inmiddels qua informatievoorziening niet zo veel meer heeft toe te voegen voor onze trip, maar waar wel wel roadrunners spotten! Wat kleiner dan ik dacht, maar ze doen wel aan Meep Meep – Zooooef!

DSC_0991

Dan is het door naar de “Devil’s Golfcourse”:

DSC_0018

Hier is in close-up goed al het zout te bestuderen. Erg hard en puntig allemaal, dus de waarschuwing om hier niet te lopen snap ik volledig. Zou je hier met blote voeten op gaan lopen, krijg je volgens mij hetzelfde effect als bij een spijkerbed..

DSC_0029 (1)

Hierna volgen nog meer fantastische plekken, met heel onverwachts aan het einde opeens duinen (Mesquite Flat Sand Dunes)!

DSC_0157

DSC_0148

Inmiddels gaat de zon steeds sneller onder en komen we tussen 22 en 22.30uur aan in ons motel in het pittoreske plaatsje Ridgecrest.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s