Disneyland

The day after komt wat moeizaam op gang, maar rond het middaguur staan we voor de poorten van Disneyland! Het blijkt dat er twee parken zijn: Disneyland en California Park. De entree voor een ieder is $ 105 en een daghopper kost $ 160. Bedragen zijn uiteraard per persoon. Als ik navraag blijken alle leuke dingen in Disneyland te zijn, behalve Frozen (en Cars en nog iets). Ik heb mededelijden met alle ouders die op deze manier natuurlijk gedwongen worden om naar beide parken te gaan, maar gelukkig hebben Yigal en ik daar geen last van. Wij komen voor de prinsessen, Mickey Mouse & Co en tegenwoordig natuurlijk Star Wars, dus nemen genoegen met een ‘simpel’ one day pass voor enkel Disneyland.

DSC_0154

Het is er omtzettend druk, maar natuurlijk ook hartstikke leuk! Eerste stop: op de foto met het Disneykasteel en daarin met Ariel, Cinderella en Sneeuwwitje.

DSC_0170

Daarna halen we fast passes om daar later op de dag op een gezette tijd in één keer bij Indiana Jones naar binnen te kunnen. Deze truc herhalen we later trouwens met de Star Wars tour, waarbij je bij C3PO in een pod zit en op avontuur gaat (een 4d belevenis). Erg gaaf!! Buiten komen we trouwens nog wat Stormtroopers tegen:

DSC_0204

Al met al is het park wel leuk, maar wat chaotisch. Misschien komt datdoor de cocktails van gister, misschien door de vele kinderen en kinderwagens die constant in de weg zijn, of de pubers die giegelend het hele park door rennen of slenteren (te herkennen aan hun class of ‘16 hoedje of button). Natuurlijk gaan we naar mijn vrienden de Pirates of the Caribbean, bezoeken Captain Hook en gaan aan het einde van de dag in Toontown op bezoek, maar we een hoop lol hebben en the Mouse himself ook nog ontmoeten (die trouwens meteen navraag doet naar mijn Clinton campaign stikker; permanente campagne gaat gewoon door!).

DSC_0259

DSC_0284

DSC_0272

DSC_0220

De dag wordt helaas niet afgesloten met vuurwerk, omdat de winden ongunstig staan. Helaas is dit voor ons niet de enige attractie die het niet doet. Toen we voor Snow White’s scary ride in de rij stonden gingen de karretjes acuut kapot en bij Indiana Jones was er een kleine hickup toen we met onze fast passes terug waren. Maar veiligheid over alles en ik vind het wel een geruststellend idee dat ze daarop afgaan, in plaats van onder de druk van verwend publiek risico’s nemen. Om 22.45 uur eindigt de dag alsnog in stijle met een prachtige parade, met veel muziek, bekende gezichten en gedans.

DSC_0453

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s