Pub Quiz 4 Hillary

Het is woensdag 1 juni en ongeveer halverwege de vakantie. Tijd dus voor nog wat campagneactiviteiten. Voor een overzicht hiervan vertrouw ik op de website van Hillary Clinton, waar je onder de knop events een uitgebreid overzicht kunt vinden over wat er allemaal toe doen is. Het meeste beperkt zich tot belrondes met je eigen telefoon en canvassen in je eigen buurt. Overigens, onze aanwezigheid als political tourists is niet onopgemerkt gebleven lees ik op Facebook:

Screenshot_2016-06-03-22-18-42

Maar gelukkig zijn er ook leuke manieren om mee te doen met de campagne, zoals de Trivia Night. Pub quiz kennen ze hier niet, waarschijnlijk wegens een gebrek aan pubs. Serieus! Als ik in de Uber aan onze mederijdster (mijn leeftijd) vertel dat we naar een pub quiz gaan, moet ze 3x navragen wat dat is en begrijpt me pas als ik begin over een trivia night. Van die kleine cultuurverschillen.

Maar, dat is pas ‘s avonds dus overdag is er nog tijd voor een bezoekje aan de Warner Brothers Movie Studios! Hier bij rijd met een handjevol mensen in een wit golfkarretje het terrein rond van de WB studios. Best wel gaaf. Wel krijgen een hal vol Batmobiles te zijn, mogen rondlopen o pde set van The Big Bang Theory, zien attributen uit Harry Potter en Superman v Batman en lopen rond op backlots. Er zijn grofweg drie plekken om een film op te nemen: de backlot (een nagebouwde stad of straat), de soundstage (grote hallen waarin ze sets bouwen) of op de werkelijke locatie. Gezien California belastingen heft op het filmen in de Staat, is het inmiddels zo dat veel films op de daadwerkelijke locatie waar zij spelen worden opgenomen. Veel series worden opgenomen in een hal of soundstage (zoals dus de Big Bang Theory) en de backlots worden tegenwoordig veelal verhuurd, o.a. aan reclamemakers. En waar ze ook een heleboel van hebben zijn kostuums en attributen; een zeer brede categorie:

DSC_0157

Zo kom ik alvast in de juiste stemming voor de campagne activiteiten vanavond!

Later mogen we ook nog zelf een filmpje opnemen, rondlopen op de echte set van Friends:

DSC_0207Spelen we met de set van The Hobbit (eindelijk weet ik hoe het voelt om groot te zijn!):

DSC_0222En mag ik een echte oscar vasthouden (ja vasthouden, hij moest weer terug.. Overigens veel groter en zwaarder dan ik had verwacht):

DSC_0244En dan is het snel op naar Vinoteque voor de Trivia Quiz. Leuke plek, met goede wijn en lekkere tapa’s. Terwijl we zitten te wachten, komen de andere supporters binnen. Waaronder opeens ook: Wassila Hachchi! Nee, duidelijk niet als onderdeel van het organisatorische team, maar ze kwam zich in haar eentje melden bij de entree net als wij. Helaas is de sneaky foto niet zo goed gelukt, maar met wat fantasie kan je de haarbos en het figuur rechts in beeld herkennen:

IMG_20160601_194639Helaas is er geen gelegenheid om haar aan te spreken. Om ons vast kenbaar te maken kiezen we als teamnaam “Amsterdamned”. Helaas heeft dit een zo afschrikwekkend effect, dat wanneer na de eerste ronde meteen de puntenverdeling en teamnamen worden omgeroepen, Wassila vrijwel direct na vermelding van ons vertrekt – en de rest van de avond ook niet meer terugkomt. Toeval..?

We vermaken ons kostelijk – en niet alleen om de wijn. We leren een hoop over Amerika en haar geschiedenis, deels door de quiz en deels door onze buren met wie ik in gesprek raak. Dit zijn een vader en zoon die samen een bedrijf hebben dat eatable gardens maakt. Voor het restaurant waarin we zitten, maar het blijft LA dus ook voor beroemdheden, zoals Ben Affleck en Jennifer Garner. Natuurlijk hebben we het ook over politiek en hij verteld dat veel kennissen van hem waarschijnlijk toch wel op Trump zullen stemmen hoewel hij dat nooit van ze had gedacht. En waarom? Omdat men het beeld heeft dat Hillary haar eigen echtgenoot niet eens in toom kan houden, dus hoe kan ze dat dan wel met ons land? Blijkbaar toch een handige zet van Trump om de affaires van Bill Clinton op te takelen en haar voor de voeten te werpen. Maar tijdens de quiz komt er een mailtje binnen van het Hillary campagne team: de volgende ochtend zal Hillary Clinton in San Diego een ‘major address’ geven “(…) to make clear the threat that Donald Trump would pose to our national security and to put forth her own vision for keeping America safe at home and leading in the world.” En nu 3x raden waar wij morgen toevallig al een hotelovernachting hadden geboekt…!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s