Hollywood

Bij een bezoek aan Los Angeles hoort natuurlijk Hoolywood! Dus de komende paar dagen staan de Universal Studios, een bustour langs bekende plaatsen en een bezoek aan de Warner Brothers Movie Studios op het programma. Om mee te beginnen de Universal Studios. De entree is hoog ($100 p.p.) maar je krijgt er dan wel een hele dag pretpark voor terug. Er lopen figuren rond:

DSC_0240

DSC_0129Springfield uit The Simpons is nagebouwd en zo eten we zo maar een Krusty Burger en doen een biertje bij Moe’s:

DSC_0150

IMG_20160530_145155

We kijken naar stunt show’s en doen de minion ride:

DSC_0224

En ten slotte is er ook nog een attractie waarbij je een deel van de filmplots bezoekt. Wel is de bekende witte golfkarretjes, maar dan met 20 karren achter elkaar en zien we niets van de moderne filmstudio’s. Beetje jammer, maar daarom besluiten we later in de week nog naar de Warner Brothers studios te gaan. Overigens komen we op deze tour wel langs de set van Psycho, Jaws, Wisteria Lane (van de Desperate Houswives) en het neergestorte vliegtuig uit War of the Worlds. Al met al zeer vermakelijk en aan te raden!

De volgende dag nemen we een bustour door LA en enkele omliggende plaatsen. Los Angeles zelf heeft officieel ruim 4 miljoen inwoners, maar LA County meer dan 10 miljoen. Het verkeer staat dan ook – ondanks de 6 banen elke richting op – zeer geregeld stil, de wegen zijn gewoonweg bagger en de attitude van de gemiddelde automobilist kan je je bij deze omstandigheden misschien wel voorstellen. Bovendien heb ik de afgelopen dagen wel genoeg gereden (10 uur hier, 8 uur daar, 11 uur hier), dus installeer ik niet alleen Uber op de telefoon (OV kennen ze hier vrijwel niet) maar boeken we ook een bustour om wat meer van de stad te zien. Om mee te beginnen: LA heeft meer weg van de Caribbean dan van Zuid-Frankrijk.

DSC_0345

Sommige stukken zijn prachtig, maar in andere stukken wil je niet dood gevonden worden. Ook is veel een beetje smoezelig.

DSC_0374

En ja: iedereen werkt, of wil werken, in de entertainment business. Maar ik moet zeggen, als je dan zo naar het voormalige huis van Frank Sinatra en Audrey Hepburn (nee, niet tegelijk maar na elkaar) kijkt, kan ik me dat dan wel weer voorstellen. Overigens is dit één van de weinige celebrity huizen die we op onze tour door Beverly Hills daadwerkelijk kunnen zien. Ook stopte de tour bij Venice beach. Hip en happening wordt mij verteld, dus ik stel me zo voor om het lunchuurtje even lekker relaxt op een mooi terras aan het strand met een glaasje wijn uit Nappa Valley door te brengen. Maar niets van al dat: Venice Beach is een van de armste gebieden in LA, het strand is bezaaid met alternatieve, uitgerookte hippies en de terrassen zijn plastic aangelegenheden waar ze hamburgers verkopen.

Naast Venice Beach ligt Santa Monica. Geen onderdeel van LA, maar een eigen stad met een eigen burgemeester, gemeenteraad en belastingen(iets dat onze gids maar blijft herhalen als zijnde dé drie criteria om een stad te zijn).  Vrij hoge belastingen naar horen zeggen, maar dat is er dan ook in positieve zin vanaf te zien. Het is zelfs zo veel mooier, dat Baywatch in werkelijkheid hier is opgenomen in plaats van in LA zelf. Typisch Hollywood: nothing is what it seems. Dat geldt trouwens ook voor het Hollywood sign zelf. Op foto’s zie je altijd die koeienletters, maar die koeienletters staan zo ver buiten de stad, op een onbereikbare plek, hoog bovenop een berg, zodat het je als normale sterveling amper lukt ermee op de foto te komen. Achteraf dus helemaal niet zo raar dat in de Universal Studios een decor van de letters was waarmee je op de foto kon…

DSC_0308

Uiteraard sluiten we de dag in stijl af met een film in het El Capitan Disney Theatre en een wandeling op de Walk of Fame, waar we mijn grote vriend tegenkomen:

DSC_0627

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s