Sightseeing in Portland

Portland heeft heel wat meer te bieden dan alleen een partijkantoor van Hillary Clinton. Na een dagje dierentuin (met zwemende olifanten), gaan we een paar uur wandelen door het centrum.

DSC_0958.JPG

Eerste stop: donuts! En niet zo maar donuts, maar voodoo donuts. Hoort er toch een beetje bij hier in de VS. Daarna een kopje koffie bij de buren, die al sinds 1999 (dat is voor de VS een eeuwigheid) hun eigen koffie branden. Daarna gaan we echt aan de wandel langs de kade en door een stukje park. In de verte zijn de Rocky Mountains te zien, maar van veel dichterbij een hele groep heroïne junkies – direct naast de dirty nail dispenser. De mensen zien er verschrikkelijk uit met allemaal vleeswonden in hun gezicht en zijn duidelijk high. Hoewel we in de open lucht lopen, stinkt het naar urine. Iets dat me op deze wandeling nog veel vaker zal opvallen. Dan is het toch een hele prestatie dat deze mensen in Nederland niet zo maar aan hun lot op straat overgelaten worden.

Next stop is China Town. Volgens de gids is hier al sinds jaren geen Chinees meer woonachtig, maar er zijn nog een indrukwekkende Chinese poort en straatnaambordjes in het Chinees over.

DSC_0962

Daarna een lekker biertje bij een van de vele microbrouwerijen die de stad rijk is – Deschutes Brewery – en dan door naar de grootste boekenwinkel van de stad: Powell’s Books (een heel huizenblok groot).

De volgende dag breng ik een bezoekje aan de Japanse tuinen. Aan het begin is het even wennen om een typisch Japanse tuin temidden van een bos te zien, maar het ziet er prachtig uit. Volgens een oud-ambassadeur van Japan was dit dan ook de mooiste Japanse tuin buiten Japan zelf.

DSC_0949

De dag eindigt in de Rose Garden. Een grote experimenteertuin voor rozen – Portland ís immers de city of roses!

DSC_0975

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s