Phone banking

Op zaterdag was het dan eindelijk zo ver: campagne voeren voor Hillary Clinton! Er zou in meerdere shifts gebeld worden en uiteraard had ik mij meteen voor de eerste om 10.00 uur aangemeld. Dus na het opstaan ging ik snel een ontbijtje halen, deed ik mijn Hillary-button op en ging ik op stap.

Bij het campagnekantoor was het nog redelijk rustig. Heart – een van de twee betaalde krachten – wees mij een plaatsje aan en gaf mij een belscript, een lijst met telefoonnummers en een telefoon. Na een korte uitleg was het dan zo ver: mensen bellen om te vragen of zij voor HRC (Hillary Rodham Clinton) gingen stemmen en of zij hun stembiljet al hadden ingeleverd. De voorverkiezing hier in Portland zit als volgt in elkaar: iedereen die registered voter is voor de Democrats of de Republicans krijgt een stembiljet. Daarop kan je aangeven voor welke kandidaat je bent. Als je staat geregistreerd als independent voter, kan je niet meestemmen. Als je het stembiljet hebt ingevuld kan je dit per post versturen, of persoonlijk inleveren bij onder andere bibliotheken en overheidsgebouwen.

Het doel van deze belronde –  phone bank – is om erachter te komen of de mensen daadwerkelijk op HRC hebben gestemd en of ze hun stembiljet al hebben verstuurd. De lijst is namelijk een uitdraai van mensen wiens stem nog niet is geregistreerd. Dit kan zijn omdat deze nog per post onderweg is, of men het biljet nog niet heeft verstuurd. De telefoontjes zijn dus ook een vriendelijke reminder voor de stemmers om hun biljet tijdig in te dienen. In het geval mensen nog twijfelen, is het de bedoeling ze met jouw persoonlijke motivatie om voor HRC te stemmen te overtuigen. Ten slotte vraag je de persoon aan de telefoon nog of ze misschien ook nog vrijwilliger willen worden en eindig je het gesprek met een thank you for your vote and have a lovely day!

Een dag later op zondag is het overigens weer raak: dan komt de first black female congresswomen van Milwaukee Gwen Moore spreken. Milwaukee ligt een flink stuk ten oosten van Oregon, dus deze vriendelijke dame heeft er heel wat voor over om iedereen te motiveren voor Hillary te stemmen en campagne te voeren! Iets na 12 uur in de middag komt ze het kantoortje binnen gedanst. Ze is vol lof over HRC en heeft er het volste vertrouwen in dat zij de aangewezen persoon is om te zorgen voor een goed minimuminkomen, gelijke kansen en de nodige hervormingen van het strafrechtsysteem.

DSC_1003

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s