Het leven in Portland

Het is tijd om wat verder in te gaan op de omstandigheden waarin wij hier in Portland, Oregon verkeren. Allereerst us er natuurlijk een huis nodig. In de VS is dit huis van hout en heeft het een veranda met bijpassende stoelen. Zo ook onze eerste verblijfplaats:


Maar dan ben je er nog niet. Ik zou bijna willen zeggen: nog lang niet. Want net zo belangrijk als een huis is hier het hebben van een auto. Om ons een beetje aan te passen hebben we een heuze Jeep gehuurd, een Jeep Patriot om precies te zijn. Eigenlijk wilde ik er nog een Amerikaanse vlag op hebben, maar dat wordt nu een ‘Vote for Hillary’ bord. Anyways, de auto is wat groter dan ik zelf ben en mijn eigen Mercedes rijdt er bijna onderdoor, maar hij rijdt wel lekker!


Gezien alle Amerikanen in zo’n ding rondrijden, zijn ook de wegen en de parkeerplaatsen hierop ingericht, dus geen problemen op dat front.

Nu we een beetje aan het inburgeren zijn en omdat ik dit weekend nog actief mee zal doen aan de Clinton campagne, besluiten we wat langer in Portland te blijven. Ons huis kan niet verlengd worden, dus besluiten we onze intrek in één van de vele motels te nemen die deze stad rijk is. Het motel is gelegen aan de andere kant van de stad en dit gedeelte van Portland ziet er precies zo uit als in de films: een willekeurige fastfoodketen (Subway, McDonald’s, Wendy’s, Domino’s – take your pick!) wordt afgewisseld met een used car sale of een container die adverteert met hot girllzz. Oh ja, en seniorenwoningen staan er ook.


We hebben niet het goedkopste motel genomen, dus alles ziet er keurig uit. Er is gratis Wifi, een fitnesskamer, genoeg parkeerruimte, een zwembad, waskamer en vooral: geen rat in zicht.

Na eerdere bezoeken aan de lokale supermarkt, was het dan vandaag eindelijk tijd voor de Walmart. En ik moet zeggen: het viel allemaal wel mee. De winkel zelf eas groot, maar ook weer niet zo groot dat je er dagn in kunt verdwalen. En – afgezien van de medische sectie – valt het spul dat er allemaal te koop is ook wel mee. De hele winkel komt nog het meest in de buurt van een licht luxe Action. Of misschien niet eens een Action, maar een kruising tussen de Zeeman en een witte boekhandel. Maar niet getreurd: ik heb toch nog iets leuks op de kop weten te tikken en wel een koelbox op wieltjes!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s