Mrs. President

Deze roadtrip door de USA is natuurlijk niet zo maar een roadtrip: het is een political roadtrip en ik ben ‘political tourist’. Het doel is dan ook om niet alleen maar mooie toeristische trekpleisters te bekijken, maar vooral ook de aanloop naar de presidentsverkiezingen van dichtbij mee te maken en Hillary Clinton te helpen het Witte Huis te veroveren.

Na wat speurwerk op het internet is het gelukt het Portland HQ te achterhalen en ben ik daar vrolijk binnen gewandeld ‘to report for duty’. Eigenlijk had ik verwacht in een bruisende setting met gloeiende telefoonlijnen terecht te komen – op 17 mei worden hier nog voorverkiezingen gehouden – maar het was allemaal heel rustig. Gister was er nog wel een bijeenkomst met kunstschaatster Michelle Kwan, waardoor de ruimte nog volstaat met lege stoelen. Er werken momenteel twee betaalde krachten en het doel is nu voornamelijk om mensen alvast actief te krijgen voor de daadwerkelijke presidentsverkiezingen in november. Maar er is ook veel gebeld om ervoor te zorgen dat mensen daadwerkelijk stemmen in de aankomende voorverkiezing. Dat gaat hier per stembiljet dat opgestuurd kan worden, dus de mensen worden gevraagd of zij alles al hebben ingevuld en opgestuurd en dit anders toch snel zullen doen zodat zij de deadline niet missen. Helaas staan er geen events meer gepland voor Hillary Clinton in Oregon, maar weet men ons wel vers van de pers te vertellen dat Bill binnenkort naar de buurstaat Montana komt. To do voor thuis dus: motel in Montana boeken.

Aankomende zaterdag staat er nog wel een grote bijeenkomst gepland waarbij meerdere vrijwilligers bij elkaar komen voor een get out the vote actie. Er wordt dan in shifts gebeld en langs de deuren gegaan. En drie keer raden wie er dan mee gaat doen…!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s